Hallikortin ostaaksesi lue säännöt ja lähetä sivun alalaidassa oleva lukukuittaus niin siirryt automaattisesti verkkokauppaan.

Yleiset järjestyssäännöt

 1. Alkoholin nauttiminen ja alkoholin vaikutuksen alaisena ampuminen on ehdottomasti kielletty
 2. Hallissa ampuminen on sallittu vain ammuntaoikeuden ostaneille
 3. Jokaisella hallissa ampuvalla tulisi olla vakuutus, joka korvaa muille aiheutetut tapaturmat tai välinevahingot. Kuulut esim. SJAL jäsenseuraan tai sinulla on FFAA kilpailulisenssi.
 4. Haluamme antaa mahdollisuuden kaikille jousiammunnan harrastajille harrastaa lajia turvallisesti. Jousi on huolimattomasti käsiteltynä hengenvaarallinen. Tästä syystä ampujan tulee asiakkaaksi tullessaan osoittaa hallitsevansa aseensa ennen ensimmäistä ammuntakertaa. Ammuntakokeita järjestetään sovittaessa.
 5. Hallin kulkukortti on henkilökohtainen. Hallikortin luovuttaminen johtaa kulkuoikeuden välittömään peruuttamiseen ilman korvausta.
 6. Halli on pääsääntöisesti avoinna päivittäin 7-22 hallikortin omaaville. Käytössä on 18m ammuntarata. Kurssipäädyn ollessa vapaa ohjatuista tapahtumista, on lähitaustojen käyttö sallittua.

Ampumista koskevat säännöt

 1. Hallissa saa ampua yleisillä vapaavuoroilla vain omilla välineillä,
 2. Välinevuokraus on mahdollista Jousiammuntahallissa (alkeis)kurssin käyneille henkilöille
 3. Jousta saa jännittää ainoastaan ammuntaviivalla kohti taulua ja vain silloin kun ketään ei ole ammuntaviivan etupuolella
 4. Jousen maksimi paunamäärä on 70. Tätä jäykempien metsästysjousien käytöstä tulee keskustella henkilökunnan kanssa etukäteen.
 5. Pistooli- ja taljavarsijouset ovat kielletty
 6. Leikkaavat kärjet ovat kielletty
 7. Ammunta-aika on 2 minuuttia
 8. Ammuttava matka on 18m, viivan takaa ampuminen on kielletty
 9. Noudatamme World Archeryn High draw-sääntöä, eli jousen vetäminen vireeseen tulee tapahtua kohti taustaa, yläkautta vetäminen on kielletty
 10. Jos hallissa on niin paljon ampujia, että kaikki eivät mahdu samaan aikaan viivalle, ammutaan kahdessa vuorossa
 11. Nuolet haetaan aina samaan aikaan
 12. Taulut pois taustoista käytön jälkeen, taulunastat taustan sivuun kiinni
 13. Taustoihin ei saa liimata tarroja tai teippejä tähtäysmerkiksi
 14. Roskat roskakoriin

Sääntöjen rikkominen voi johtaa huomautukseen, varoitukseen tai ammuntaoikeuden välittömään menetykseen ilman erillistä korvausta.

Jos olet ostamassa hallikorttia, ole hyvä ja lähetä oheinen lukukuittaus jolla osoitat lukeneesi ja hyväksyneesi säännöt.